Отговорът на Русия на натовското трупане на войски на Източния фронт.

 Руското министерство на отбраната предприема мерки за противодействие на силите на НАТО,които изграждат група в близост до границите на Русия, каза министърът на отбраната Сергей Шойгу.
“Две нови дивизии ще бъдат сформирани в Западния военен окръг и една в  Южния военен окръг. В момента е се води подготовка на местата на разполагане на тези съединения”,каза Шойгу.
Численият състав на една дивизия варира от 12 000 до 24 000 души.
САЩ  успя за пореден път да принуди основните си агенти в ЕС и  НАТО-Германия и  Обединеното кралство, да разположат в Полша и балтийските държави „четири батальона, наброяващи общо около 4000 войници“.
САЩ изпращат два батальона, а Германия и Обединеното кралство – по един за разширяването на източния фронт на НАТО.
За войници от  Франция и Италия се замълча дипломатично.

При влизане Швеция в НАТО Русия ще бъде принудена да отговори на нарастващата военна опастност група, в посока север-запад, коментира неотдавнашна информация за предстоящото присъединяване на скандинавската страна в Алианса,военния експерт Игор Коротченко.
Според него, това решение ще бъде под формата на разполагането на територията на Западния военен окръг на ракетни бригади,въоръжени с тактически ракети “Искандер-М”.

Цели за  ракетите могат да бъдат особено важни обекти във военната инфраструктура на Швеция, като щабове,летища, военни бази, електронни разузнавателни центрове, които могат да бъдат включени в сили на НАТО в Европа за възможна агресия срещу Русия.
“Искандер” може да достигне цели, намиращи се на разстояние от 450 км. Комплекс от Калининград е в състояние да унищожи съоръжения в Полша, Германия, Дания, балтийските страни и в Швеция.
На учениях в Калининградска област морски пехотинци отработиха десант на необорудован бряг с няколко типа десантни кораби-десантния кораб на въздушна възглавница “Мордовия” и МДК “Дюгон”,а огнева поддръжка оказаха ударни кораби и авиация.

САЩ прехвърлят в румънската база „Михай Когълничану”, близо до  Констанца, изтребители от пето поколение, съобщи Reuters. В Румъния се пребазират два (или4),F-22 Raptor заедно с цистерна KC-135, от военна база във Великобритания.Изтребителите са в състоаяние да атакуват и наземни цели.
Посланикът на САЩ в Букурещ Ханс Клем заяви, че САЩ и Румъния се стремят да подобрят „отбраната на Европа, на Северноатлантическия алианс, на Югоизточна Европа…заради агресията на Русия?

Обама се мъчи да измъкне Вашингтон само с една две бригади от участие на САЩ в тотална война с Русия и да вкара Германия и Великобритания,а защо не и Франция и Италия и цяла Европа в европейски конфликт с Москва.Не,Вашингтон не иска световна война.
Единствената грижа на САЩ е да изведат евентуална война далеч от континенталната си територия,по възможност в Европа,на границата с Русия;между славяни и православни по възможност.
Не случайно наш виден еврей-атлантик поиска военно-морски бази на НАТО в България и на другия ден подобен румънски екземпляр заговори за Черноморски флот на НАТО.
На съвместна пресконференция на Плевнелиев и полския му колега Анджей Дуда,поискаха повече присъствие на НАТО на Източния фланг на Европа.
“Военното присъствие на НАТО в региона безспорно трябва да се увеличи. Споделяме този важен приоритет”, даде тон българският президент.
Трябвало да има засилено военно сътрудничество с НАТО и готовност за действие.
По очевидни географски причини фронтови държави се явяват България,Румъния,Украйна,Полша и прибалтийските държави.
Досега Германия предпочиташе да стои далеч от тези планове,но обезумялата Меркел тръгна към Източния фронт.

Дори пречат на руските мотористи  да почетат 9 май в Берлин.
Да не ги накарат накрая да сменят моторите за Берлин с нещо по-тежко?

http://yphalachev.blogspot.bg